Gepost op

Uienconfituur

Uienconfituur

Uienconfituur is een heerlijk bijgerecht bij wild. Het is niet moeilijk te maken; je doet alle ingredienten in een pannetje en laat dit koken terwijl je blijft roeren.

Ingrediënten:

  • 500 gram uien
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 gram grenadine (kan vervangen worden door rode limonadesiroop)
  • 50 gram bruine suiker
  • 75 gram geleisuiker
  • (citroen)tijm en laurierblad
  • ca.1 theelepel roze peperbolletjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stoof de ui in een beetje boter glazig zonder dat deze kleurt, blijf voortdurend roeren.Voeg de wijn, sinaasappelsap, balsamicoazijn, grenadine en bruine suiker toe. De tijm en laurier toevoegen en even zachtjes laten inkoken.

Voeg nu ook het geleisuiker en de rozijnen toe en laat dit indikken naar wens (vergelijkbaar met jam). Voeg hierna de peperbolletjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie