Gepost op

Rare, medium, well-done?

Damhert biefstuk

Hoe zit dat nou, met die gaarheid van m’n biefstuk? Hieronder de uitleg met daarbij de bereidingstijden gebaseerd op een steak van 2 tot 2,5 cm dik. Hoe dikker de steak des te langer de bereidingstijd.

Blue rare:
Dichtgeschroeid, (bijna) rauw, 100% bloederig-rood en warm van binnen.
Kern: 45C. Bereidingstijd: 1 minuut per kant.

Rare:
Dichtgeschroeid, 75% bloederig-rood in het midden
Kern: 50C. Bereidingstijd: 1,5-2 minuten per kant.

Medium-rare:
Dichtgeschroeid, 50% bloererig-rood van binnen
Kern: 50C-55C. Bereidingstijd: 2,5 minuten per kant.

Medium:
Dichtgeschroeid, 25% rood-rosé van binnen
Kern: 55C-60%. Bereidingstijd: 3-4 minuten per kant.

Medium well:
Vleugje rosé van binnen, kern 65C, 4,5 minuten per kant

Well done:
100% bruin van binnen, 70C, 5 minuten per kant

Geef een reactie