koopeenhert-pakket3

Hertenpakket 3- biefstuk, stoof, rollade

 75,00

Een pakket met heerlijke rollade van de damhertenbout en malse biefstukken, de meest luxe delen van het hert.
Aangevuld met een kilo damherten stoofvlees om zelf een heerlijk stoofpotje te maken.
Puur vlees!

 

Categorie:

Productbeschrijving

Damhertenbout en damhertenbiefstuk..de meest luxe delen van het damhert! Aangevuld met heerlijk stoofvlees, maakt dit een toppakket.

500 gram hertenbout rollade
4x 150 gram hertenbiefstuk
1 kilo herten stoofvlees, gesneden in blokken

Totaal gewicht: 2,1 kg

Bereidingsadviezen:
Voor al het vlees geldt dat u het minimaal 1 uur voor bereiding uit de koeling en de verpakking haalt. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen waardoor het temperatuurverschil met de hitte in de pan kleiner is. En door het hertenvlees uit de verpakking te halen kan het ‘ademen’.
Ná de bereiding het vlees even laten rusten in aluminiumfolie zodat de sappen mooi in het vlees blijven en het nóg sappiger wordt.

Hertenbout rollade: de schitterende hertenrollade die u in dit pakket ontvangt even rondom aanbraden in de pan, onderwijl de oven op een gewone stand (dus niet op de hetelucht stand) op 100 graden zetten. Is dat niet te laag?? Vooruit, 110 graden mag ook, maar kwaliteit kost tijd, dus wij adviseren altijd een lage ovenstand!
Nadat de rollade rondom een lekker bruin kleurtje heeft gekregen zet u deze in de oven. Kan gewoon op het rek, zelf doe ik altijd bakpapier onderin de oven omdat ik een hekel heb aan schoonmaken..
De kerntemperatuurmeter die u gratis bij dit hertenvlees pakket ontvangt, steekt u in het hart van de rollade (vanaf de ‘kopse kant’ naar binnen). Na 55 a 60 minuten is de kern ca. 51/52 graden en is het vlees mooi rosé.
Het netje verwijdert u eenvoudig door het open te knippen met een schaar.
De rollade trancheren met een scherp mes.

Hertenbiefstuk: (room)boter en olijfolie in de koekenpan op een lekker hoog vuurtje. De biefstukjes bestrooien met grof zeezout en peper en wanneer de boter bruin is, hup in de pan. Lekker dicht laten schroeien, maar wel het vlees blijven bewegen. Om en om bakken, in totaal 3 minuten voor rood vlees, als u het ietsje gaarder wilt, dan een minuutje langer in de pan.

Hertenstoofvlees: dit malse vlees gaart u op heel laag vuur, als er af en toe een bubbeltje verschijnt in de pan is het prima! Minimaal 2,5 uur op laten staan, maar langer mag zeker. Op onze site vindt u bij <a href=”http://www.koopeenhert.nu/recepten”>recepten</a> een smakelijk recept voor dit hertenstoofvlees!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hertenpakket 3- biefstuk, stoof, rollade” te beoordelen