koopeenhert-pakket2

Hertenpakket 2 – biefstuk, burger, rugfilet, peper

 85,00

Dit pakket bevat het meest luxe deel van het damhert, namelijk de rugfilet en de biefstuk. Daarbij heerlijke burgers en kant & klare hertenpeper. Dat wordt smullen!

 

Categorie:

Productbeschrijving

Van dit pakket met luxe hertenvlees gaat u 100% genieten!

4x 150 gram gram hertenbiefstuk
4x 125 gram hertenrugfilet
4x 150 gram hertenburger
1 kilo hertenpeper kant & klaar

Bij dit pakket ontvangt u 4 lekkere wildrecepten.

Totaal gewicht: 2,7 kg

Bereidingsadviezen:

Voor al het vlees geldt dat u het minimaal 1 uur voor bereiding uit de koeling en de verpakking haalt. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen waardoor het temperatuurverschil met de hitte in de pan kleiner is. En door het hertenvlees uit de verpakking te halen kan het ‘ademen’.
Ná de bereiding het vlees even laten rusten in aluminiumfolie zodat de sappen mooi in het vlees blijven en het nóg sappiger wordt.

Hertenbiefstuk: (room)boter en olijfolie in de koekenpan op een lekker hoog vuurtje. De biefstukjes bestrooien met grof zeezout en peper en wanneer de boter bruin is, hup in de pan. Lekker dicht laten schroeien, maar wel het vlees blijven bewegen. Om en om bakken, in totaal 3 minuten voor medium rare vlees, als u het ietsje gaarder wilt, dan een minuutje langer in de pan.

Hertenrugfilet: dezelfde bereiding als biefstuk, alleen iets langer omdat het stuk wat dikker is. Totaal ca. 6 minuten bakken.

Hertenburger: dit is een zogenaamd ‘vlugklaar’ product. De naam zegt het al..lekker vlug klaar zal ie zijn! Op half-hoog vuur lekker in de boter 4 minuten aan iedere kant bakken. Paar keer draaien tussendoor mag best 🙂

Hertenpeper: nou dat is fijn.. de mannen hebben al uren in de pan geroerd voor ons! Dank slagers, voor jullie arbeid. Nu kunnen wij gewoon de hertenpeper in een koekenpan, wok of oven doen, een wijntje inschenken en gaan genieten! OK, we koken er nog wat rijst bij en klaar zijn we.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hertenpakket 2 – biefstuk, burger, rugfilet, peper” te beoordelen