Gepost op

Kerntemperaturen

Vlees is het meest mals als het mooi rosé gegaard is. Hieronder ziet u een overzicht van alle kerntemperaturen waarop het vlees rosé is.

De kerntemperatuurmeter steekt u in het hart van het vlees om de juiste temperatuur te meten.
Heeft u nog geen kerntemperatuurmeter? Deze is eenvoudig en goedkoop te bestellen op deze site:
kerntemperatuurmeter

Varkensvlees: 58 graden
Lamsvlees: 58 graden
Rundvlees: 49-52 graden
Hertvlees: 49-52 graden
Kip/kalkoen: 68-70 graden

En voor kip en kalkoen geldt dat het vlees wel gaar moet zijn, maar je hebt gaar en je hebt té gaar. Helemaal doorbakken zodat het vlees helemaal wit is, al het vocht eruit is en je kip/kalkoen kurkdroog is, is dus niet de bedoeling.
Nét nog een tikje rosé is het ‘t lekkerst!

Geef een reactie