Gepost op

Kalkoen bereiden

Kalkoen

Kalkoen bereiden

Haal de kalkoen 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet in met een mengsel van boter en olie en bestrooi met peper en zout. Zet de kalkoen in het midden van de oven, met de kerntemperatuurmeter tussen de been in het centrum van de borst.
Na 20 minuten mag de de hitte naar 120 graden worden verlaagd (zet evt. de ovendeur open zodat de temperatuur sneller omlaag gaat).
Reken 40 minuten in de oven per 1 kilo kalkoen.
De kerntemperatuur van de kalkoen moet moet 70 graden zijn.
Als je met een satéprikker in de zij en de poot van de kalkoen prikt, en er komt helder sap uit het vlees, is je kalkoen gaar.
Laat de gebraden kalkoen de laatste 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan het vlees.

Als u bij ons een kalkoen bestelt, ontvangt u bij uw kalkoen een uitgebreide beschrijving inclusief foto’s.

Geef een reactie