Bereidingsadviezen

Natuurlijk wilt u dat het prachtige vlees dat u bij ons gekocht heeft, succesvol op tafel komt! Dat willen wij ook. En met deze bereidingsadviezen gaat dit zeker lukken.

Voor al het vlees geldt dat u het enkele uren voor bereiding uit de koelkast haalt. Is het vlees gevacumeerd verpakt, haal het dan ook uit de verpakking.
Ná de bereiding het vlees altijd inpakken in aluminiumfolie en ca. 10 minuten laten rusten.

Hele stukken vlees braadt u eerst rondom aan in de pan met wat boter en olijfolie. Het vuur lekker hoog. Als alle delen dichtgeschroeid zijn doet u het vlees in een voorverwarmde oven op 100 graden Celsius. Laag dus is ons advies (kwaliteit kost tijd! :)).

Het meest handig is om te werken met een kerntemperatuurmeter, deze geeft aan welke temperatuur de kern van het vlees heeft en dat is belangrijke informatie.

De kerntemperaturen voor rosé gebraden vlees zijn:

Rundvlees: 49-52 graden
Hertvlees: 49-52 graden
Varkensvlees: 58 graden
Lamsvlees: 58 graden
Kip/kalkoen: 68-70 graden (niet meer rosé, maar nog zeker mals)

Als u de oven op 100 graden Celsius heeft kunt u bij benadering uitgaan van een braadtijd van 30 minuten voor iedere 500 gram vlees. Dit geldt voor alle stukken vlees, alleen niet voor kip. Deze moet langer en hiervoor kunt u 45 minuten aanhouden per 500 gram kip.
Dus als u een kilo rosbief heeft, is de braadtijd bij een ovenstand van 100 graden circa 60 minuten.
Heeft u een kip- of een kalkoenrollade van 1,5 kilo is de braadtijd bij benadering 2 uur en 15 minuten, bij diezelfde lage ovenstand van 100 graden Celsius.

Maar check altijd uw kerntemperatuurmeter..!! Deze zit in het hart van het vlees en vertelt meer dan een klok doet.

Mocht u compleet dichtslaan bij het bereiden en u weet het allemaal even niet meer.. schenk wat te drinken in en bel mij. Samen komen we er wel uit! 🙂

Veel succes én plezier!